MUZIEK TIJDENS DE 12e TUINEXPOSITIE

MUZIEK 2017-05-01T17:40:23+00:00

Zondag 4 juni, vanaf 13.30 uur

– RAGTIME RUMOURS

Ragtime Rumours

hr

Bedenk dat Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek, een flinke pot koffie hebben gedronken terwijl ze naar Robert Johnson luisterden. Verfrissende old-skool swing, doordrenkt van roots/blues en (gypsy-)jazz met met een rock ’n roll intensiteit gespeeld. Dit resulteerde in een goed ontvangen EP, het winnen van de BRUL-contest, veel optredens in Nederland en tours door Noorwegen, Italië en Engeland. De band bestaat uit: Tom Janssen, acoustic guitar/lead-vocals (Howlin’ Stone), Niki van der Schuren, upright-bass/vocals/flute/baritone saxophone (BMB, Jick Munro & The Amazing Laserbeams), Sjaak Korsten, drums/kazoo/vocals (Beau Boots, Flink, Deep & The Dudes, Reno’s Rumble), Thimo Gijezen, electric guitar/accordeon/piano/vocals (Sula, Jick Munro & The Amazing Laserbeams).

Momenteel werken ze hard aan hun eerste full-length album dat tegen het najaar uitkomt. In de tussentijd is hun nieuwe werk alleen live te horen en is hun debuut EP ”Ain’t Nobody” nog altijd verkrijgbaar. 

Maandag 5 juni, vanaf 13.30 uur

– WILLIE B & THE BLUE SPARROW

Willie B & The Blue Sparrow

hr

Dit is een van de weinige akoestische duo’s die country blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin’ Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt, zijn echo’s van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowel en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de blues mondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons.

Samen zijn zij graag geziene gasten op vele podia, variërend van bruine kroegen tot bluesfestival, in binnen- en buitenland.